Thatësira e madhe

Thatësira e madhe Shumë kohë më parë, bretkosa më e madhe e njohur ndonjëherë, u zgjua një mëngjes me një etje të madhe. Filloi të pinte derisa nuk mbeti më asnjë pik uji në botë. Së shpejti krijesat kudo po vdisnin dhe pemët po vyshkeshin për shkak të mungesës së lagështirës. Të gjitha kafshët menduan […]

Miqtë e Verbër dhe Elefanti

Miqtë e Verbër dhe Elefanti Dikur ishin gjashtë miq të verbër që jetonin në një fshat në Indi. Sapo ishin ulur për drekë një ditë, kur dëgjuan fëmijët e fshatit të thërrisnin të emocionuar: “Një elefant! Nje elefant! Ka një elefant pranë burimit të ujit!” Gjashtë miqtë vendosën të vizitojnë burimin dhe të njihen si […]

Gjerdani i Sorres

Gjerdani i Sorres Sorra fluturoi lart mbi ishuj. Poshtë, ajo mund të shihte plazhe të bardha, pyje jeshile të errët dhe detin e thellë blu. Pastaj, ai vuri re diçka që shkëlqente në valët e oqeanit. “Sa e çuditshme!” mendoi me vete. Sorres i pëlqenin gjërat me shkëlqim, kështu që fluturoi poshtë për të parë […]

Marrëzitë e Vitit të Ri

Marrëzitë e Vitit të Ri Kafshët nuk kanë kalendarë edhe sikur të kishin nuk do ishin në gjendje të lexonin! Por një mëngjes të kthjellët të Vitit të Ri, një krijesë e pyllit ndjeu diçka të re dhe frymëzuese në ajër… Toka e ngrirë ia ftohte gishtat e këmbëve, por dhelpra Fergus shijonte ngrohtësinë e […]

Tre fëmijët dhe raketa kozmike

Tre fëmijët dhe raketa kozmike Aneta dhe Juliana ishin duke ndenjur per darke kur filluan të tregonin histori. Juliana filloi një histori për fluturimin në hapësirë me një raketë. “Ne u ngjitëm në raketë dhe u nisëm në hapësirë. Udhëtuam shumë, shumë larg nga sistemi diellor.” “Cfare ndodhi?” tha Aneta. “Kemi hasur në diçka të […]

Back To Top
error: Përmbajtja mbrohet !!